*** Водещите вечерни новини на 6 юни ***   Неформалната група граждани

...
*** Водещите вечерни новини на 6 юни ***
 
Неформалната група граждани
Коментари Харесай

Водещите новини! Гражданска група в Сърбия ни благодари, че не сме пуснали Лавров. Германия ще приема руски дисиденти

*** Водещите вечерни вести на 6 юни ***

 

Неформалната група жители " Руснаци, украинци, белоруси и сърби дружно срещу войната " стачкува срещу плануваното визитата на Сергей Лавров в Сърбия, което в последна сметка бе анулирано, оповестява вестник " Аваз ".

Групата  проведе  днес митинг пред  президентството в Белград  във връзка с предстоящото посещаване на министъра на външните работи на Русия  Сергей Лавров, заяви Анадолската организация. 

Събраха се десетина жители, които носеха афиш " В Хага, а не в Белград ", както и надписи " Благодарим ви, комшии, спасихте Сърбия от срама ".

***

„ Враждебен акт “ било…

***

Германското държавно управление възнамерява да позволи на към 70 съветски дисиденти да живеят и работят в Германия, без да се постанова да подават молба за леговище, написа сп. „ Шпигел “, представено от Българска телеграфна агенция.

Позовавайки се на източници от държавното управление, медията  твърди, че тази мярка ще се отнася за публицисти и други критици на политиката на президента Владимир Путин, избягали в Германия с 90-дневни визи за Шенгенското пространство за свободно пътешестване в Европа.

***

***

„ Руските управляващи подхващат опити, с цел да продадат откраднато в Украйна зърно на африкански страни ", написа вестник " Ню Йорк таймс ".

По данни на изданието от Съединени американски щати Държавният департамент на Вашингтон е изпратил предизвестие до 14 страни от Черния континент, че съветски товарни кораби са отплавали от пристанища в Черно море и транспортират зърнени храни, откраднати от Украйна. " Стоката е предопределена преви всичко за Африка ", добави медията.

***

„ Агресията над медици би трябвало неотложно да бъде прекратена. Неразбираемо е в едно развито общество да има лекари, барикадирани зад порти, с цел да се бранят от набези. Неразбираемо е да виждаме разочарованието в очите на медици, които са създали всичко по силите си, с цел да спасят човешки живот, а отплатата, която получават за труда си, да е юмруци. Неприемливо е, че тази експанзия се повтаря години наред и ние като общество не можем да се оправим с нея. Острите позиции, с които всякога осъждаме сходно държание, от дълго време не са задоволителни, те не стигат до тези, които протягат ръка или търсят разпра ". 

Това се споделя в позиция на здравния министър Асена Сербезова, оповестена на уеб страницата на здравното ведомство във връзка нападението над лекари в Самоков.

„ Под никаква форма не одобрявам за позволена експанзията и насилието. Те не вземат решение проблеми, а единствено основават такива “.

***

От 1 юли ще нарастнат тютюневите произведения, защото за тях ще се заплаща по-висок данък.

***

България и Румъния стартират едновременни предпроектни изследвания на петте местоположения от двете страни на Дунав за създаване на нови мостове.

***

Навръх християнския празник Петдесетница - на 12 юни, от 10:00 до 16:00 часа ще се състои тазгодишният Ден на отворените порти в Националната астрономическа обсерватория " Рожен " (НАО) към Института по астрономия на Българската академия на науките (БАН). 

***

Амбър Хърд сигурно ще апелира присъдата по делото за клюка, което бе извоювано от някогашния й брачен партньор Джони Деп, написа woman.bg.

„ Тя 100 % ще апелира присъдата и е споделила, че в случай че би трябвало, ще отнесе въпроса до Върховния съд. Тя не може да осъзнае, че загуби “, съобщи непосредствен до актрисата пред US Magazine.

Оказва се и, че 36-годишната Хърд въобще не е обезпокоена по какъв начин ще заплати компенсацията на някогашния си мъж, защото е сигурна, че ще завоюва, откакто апелира решението на съда.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР